Tarieven en informatie

Hoe verloopt een consult?

Het eerste consult bestaat uit een intake gesprek, gevolgd door een acupunctuur- en/of kruidenbehandeling. Tijdens de intake nemen wij ruim de tijd. We stellen vragen, voelen uw pols, bekijken uw tong en maken daarvan eventueel een foto. We vormen ons vervolgens een zo goed mogelijk beeld van uw gezondheidssituatie. Aan de hand van dit onderzoek stellen we een diagnose en wordt een bijbehorend behandelplan opgesteld. De diagnose en het behandelplan worden met u besproken tijdens het eerste consult. Mogelijk adviseren wij u op basis van de diagnose ook over lifestyle en voeding. Bij de bespreking van het behandelplan wordt ook de behandelfrequentie met u afgesproken. Vervolgbehandelingen beginnen steeds met een kort vraaggesprek, weer de pols voelen en een foto maken van uw tong. Elke behandeling wordt op die manier aangepast aan uw gesteldheid van dat moment. Zo wordt de behandeling effectiever.

Registratie bij eerste bezoek

Bij een eerste bezoek aan onze praktijk neemt u uw zorgverzekeringspas mee.

Wijziging en opzeggen van een afspraak 

Gemaakte afspraken kunt u telefonisch of per e-mail wijzigen of annuleren.
Indien u verhinderd bent voor een afspraak, wordt niets in rekening gebracht als u minstens 24 uur van tevoren afzegt. 

Vergoeding zorgverzekeraar

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van uw aanvullende pakket. Een verwijsbriefje van de huisarts is niet nodig. Hua xing Acupunctuur is aangesloten bij de Nederlandse Verenging voor Acupunctuur (NVA). Deze beroepsvereniging heeft met veel zorgverzekeraars afspraken over vergoedingen.

Bezoek www.zorgwijzer.nl voor een overzicht van zorgverzekeraars die behandelingen vergoeden onder de noemer ‘alternatieve geneeswijzen/alternatieve zorg’ vanuit de aanvullende zorgverzekering op basis van erkenning van de NVA.

Tarieven consult

  • Eerste consult intake met acupunctuur behandeling (+/- 90 min) € 90,50
  • Vervolgconsult acupunctuur Behandeling (+/- 60 min) € 67,50
  • Chinese Kruidenthee € 5,- per zakje per dag